Dogodila nam se korona situacija, nismo je planirali.

Sve je već rezervirano i pripremljeno. Kapare su uplaćene, možda taj novac propadne, jer vjenčanja neće ni biti. S razočarenjem, tugom i  ovom ružnom stvarnošću suočeni su mnogi mladenci diljem svijeta.

Što sad? Kako popraviti stvari?

Što napraviti s tiskanim pozivnicama, zahvalnicama, ugraviranim prstenjem…?

Mladenci očajavaju i zbrajaju koliko će ih koštati otkazivanje vjenčanja. Bilo bi idealno kad bi se sve ravnomjerno pomaklo za dva do tri mjeseca koliko se predviđa da bi ova situacija mogla trajati, ali nažalost daleko smo od idealnog.

Svi koji su organizirali  svoje vjenčanje znaju koliko je to zahtjevan posao. Znaju koliko je potrebno vremena, energije i novaca kako bi baš sve bilo usklađeno. Sav taj trud nije uzalud, jer se neke stvari mogu i popraviti.

U nastavku vam donosim nekoliko jeftinijih prijedloga kako bi mogli riješiti probleme oko vjenčanja nastale zbog širenja korona virusa.

Recimo da ste se trebali vjenčati za mjesec do dva.

Postalo vam je jasno da to neće biti moguće zbog novih mjera koje zabranjuju bilo kakvo okupljanje. Prvo što bi bilo dobro napraviti je kontaktirati voditelja restorana, fotografa, voditelja banda i crkvu (ili matičara) i zajedno s njima pronaći novi datum. Budite otvoreni i za vjenčanje petkom ili nedjeljom. Ako se baš svi ne mogu uskladiti na isti datum, probajte vidjeti koga možete najlakše zamijeniti odnosno gdje je najmanji gubitak novca.

S obzirom da ste već podijelili pozivnice, trebalo bi svakog gosta obavijestiti o promjeni datuma vjenčanja. To možete napravitit klasičnim pozivom, ili možete biti kreativni i ispraviti datum na pozivnici te im je poslati kao sliku uz napomenu da je došlo do promjene.

Zahvalnice ili personalizirani pokloni bi se mogli doraditi tako da se preko starog prelijepi novi datum, ali to bi se trebali dogovoriti na mjestu gdje ste naručili zahvalnice i personalizirane poklone za goste. Ovim prijedlogom se mogu poslužiti i oni koji su trebali podijeliti pozivnice na početku ove situacije s koronom, ali nisu.

Sa zlatarnom bi se mogli dogovoriti da se vaše prstenje izbrusi i ugravira novi datum. Najam vjenčanice, limuzine, odijela i sličnih stvari koje nisu strogo ograničene datumom vjerojatno lako možete odgoditi, ali predlažem da to napravite odmah čim utvrdite novi datum.

Želite imati vjenčanje baš u proljeće.

Ako vam je jako važan mjesec vjenčanja, ili da to bude proljeće, odgodite vjenčanje za iduću godinu i nastojte imati  iste izvođače kako vam ne bi propale kapare.