Vjerujem kako ste već dobili jako puno savjeta kako odabrati onu pravu, savršenu vjenčanicu. Pročitali ste sve što ste mogli pronaći o odabiru vjenčanice prema tipu vaše građe. Pregledali ste mali milion slika vjenčanica.

I jeste li uspjeli ponaći onu savršenu?

Drage moje, ovo je jedan od najvažnjih trenutaka organizacije vjenčanja, trenutak izbora vaše vjenčanice.

Simbol vjenčanja je Mlada u bijeloj raskošnoj vjenčanici. Na svakom je vjenčanju Mlada  zvijezda, dok je Mladoženja sporedni lik (šala). Svi se trude uhvatiti Mladenkinu vjenčanicu da se ne vuče po podu. Svi je žele dotaknuti jer je tako predivna, blještava, raskošna, mekana….Mlada je princeza iz bajke.

Znajući sve ovo svjesno ili nesvjesno, vi morate odabrati onu savršenu. Pred vama je teška odluka. Odabrati vjenčanicu koja će se stopiti s vama, s vašom osobnošću, a koja će ujedno izazvati oduševljenje ljudi.

Kako krenuti u potragu i što možete očekivati?

Za početak budite iskreni prema sebi. Što očekujete od vjenčanice? Želite li da vas učini mršavijima? Želite li dizajnersku? Crvenu, žutu? Želite li onakvu kakvu ste zamišljali kao djevojčica? …….

Od svih slika vjenčanica koje ste pogledali i koje vam se dopadaju, odaberite i suzite izbor na 5-6. Bilo bi dobro na probu ponijeti te slike i pokazati djelatnicama u salonu što točno želite probati.

U svim salonima vjenčanica je potrebno dogovoriti termin za probu. U mnogim salonima je ta proba besplatna, ali puno njih naplaćuje probu vjenčanice. Cijene se kreću otprilike od 75 kn-250kn po satu. Saloni koji naplaćuju probu, uglavnom zapisuju vaše podatke kao ime, prezime, adresa, kontakt…

Svaki salon traži akontaciju (kaparu) za vjenčanicu. Cijene se kreću od 300 kn do 1500 kn. Taj isti novac vam ne vraćaju, ako se predomislite i odlučite se za drugi salon. Zato vam savjetujem da rezervirate vjenčanicu tek kad ste 100% sigurne da je to ona prava. 

Nitko od njih ne dozvoljava fotografiranje u salonu. S tim budite oprezni, pitajte možete li fotkati kako se nebi našli u neugodnoj situaciji. Neki možda dopuste kad ste već odabrali i rezervirali vjenčanicu.

Na probu povedite maksimalno dvije osobe u čije se mišljenje možete pouzdati. Ovo je jako važno, jer kad ste neodlučni, nečiji komentar ili mišljenje bi moglo utjecati na vašu odluku. Bolje je da to bude od vama bliskih i dragih osoba.

Ako ste došli zbog određene vjenčanice, probajte je, ali isto tako probajte i druge. Zamolite  djelatnicu u salonu da vam predloži neke modele vjenčanica. Probajte  to što vam predloži, jer će vam ( iz iskustva) dati ono što bi najbolje moglo pristajati vašoj građi tijela.

Obratite pozornost na težinu vjenčanice. Ako želite cijelu večer plesati, ili ste trudni, teška, preuska ili preširoka vjenčanica će vam biti opterećenje. Mladenke se u takvim situacijama odlučuju za još jednu, laganiju vjenčanicu koju odjenu nakon prvog plesa.

Ono što vam sa sigurnošću mogu reći je da vaš “unutarnji glasić” nikada neće pogriješiti. Poslušajte ga što vam govori u trenutku kad ste probali vjenčanicu i pogledali se u ogledalo.

Dobro se zabavite i uživajte u tim, posebnim trenutcima.

Ada